onsdag, juni 10, 2009

Ost-chips

Riv ost och lägg i runda små tunna högar på bakplåtspapper.
Krydda med vad du vill. chili, taco, sourcremekrydda (hehe finns på frasses!!) eller nåt annat.

Värm i ugn på 225*C ca 10 min eller tills osten bubblat och fått lite lite brun färg.
Ta ut och låt svalna, helst till nästa dag. De ska bli krispiga och tunna.

Tänk vad lite ost kan göra !!!

6 kommentarer:

 1. Men jisses va gott! Det ska jag genast prova.

  Tack återigen för tiden du lägger ner och för alla smarriga recept vi får ta del av. Det uppskattas!

  Jag har en fråga...
  Kan jag fortsätta äta LCHF resten av livet, eller måste man så småningom lägga in kolhydrater igen? Jag menar, kan det vara skadligt för kroppen att äta LCHF för länge (för alltid)?

  Jag älskar denna diet och mår bra av den. Det är klart jag saknar pastan och potatisen, och visst blir jag sockersugen emellanåt, men dieten är så lätt att hålla och jag känner mig slimmad och frisk. Ingen mer uppblåsthet eller svullnad. Ryggvärken är REDAN bättre. Så... får jag lov att fortsätta för alltid? :)

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag undrar vad man ska ta sig till när man äter LCHF/GI och får sin tjejvecka, då man blir så sjukt sugen på något hela tiden?? något bra tips? Jag har ätit det här nu i 3 veckor och gått ner typ 4,5 kg utan nästan nån motion. Mina fötter domnar av alla skor jag har så jag har bokat tid hos naprapat nu för att åtgärda det :) inge roligt att inte kunna motionera. Vill så småningom börja löpa också =) Mvh Camilla

  SvaraRadera
 3. Kristin: Tack för dina snälla kommentarer! Det är sånna som dej som får mej att fortsätta ;-)

  Ja, du kan fortsätta med LCHF livet ut. Det är precis vad jag har tänkt göra.
  Jag tycker det skulle vara dumt att byta bort en naturlig kost då man blir så frisk och mår så bra på den!! Jag tror din kropp håller med :-)

  Det är MÅNGA som känner som dej; ingen svullnad längre, ingen uppblåsthet och mindre värk. Det kan som inte bli bättre - så varför byta bort det ??

  Jag tycker, att när du nått din målvikt, så kan du äta lite av det där som du ev. längtar efter; en halv potatis hit och lite pasta dit. Men sen; fortsätt som vanligt med LCHF, det du mår bäst av!
  Att smaka är helt okej, om man nu vill det, och jag tycker att man kan spara det tills målvikten är nådd (annars finns det risk att man försvårar för sig själv genom att trigga igång sötsuget!!)
  Lycka till Kristin!

  Over and out: Ja, DEN veckan är inte alltid så kul! Suget kan du trigga ner med hjälp av tillräckligt mycket fett och protein. Är du riktigt sådär "kan-döda-för-en-go´bit" så kan du väl lyxa till det med lite bär och grädde och riven mörk choklad på??
  Risken finns såklart att du blir MER sugen efterråt, men det får du avgöra själv om det är värt det. Ibland är det värt det, och ibland vore det bästa att låta bli så blir man av med sockersuget fortare!
  Lycka till med sko-inköpet! Jag hoppas VERKLIGEN att dom hittar "Problemet", eller LÖSNINGEN kanske man ska säga!! :-)

  SvaraRadera
 4. Ja den är hemsk. Okej, det är nästan så att man kan döda för en gobit haha. tog mig nu lite hallon med ytterst lite grädde, och en bit mörk choklad. Hur är det med bär egentligen. Kan man äta det i filet på morgon eller är det en av sakerna man bara ska äta ibland? :) //Camilla

  SvaraRadera
 5. Camilla: Själv har jag aldrig mer mensvärk sen jag slutade med kolhydrater. Det känns knappt, och det märks knappt på humöret! Sen räcker den i tre dagar och sen är det över! *skönt* Jag är inte avis på dej, som verkar ha det lite jobbigare ;-(

  Varför tog du ytterst lite grädde? Vore jag du skulle jag ta mer grädde än bär; eftersom du ska hålla fördelningen 70% fett och 25%protein och 5% kolh.
  Bär kan man vara sparsam med, men hallon är dom bästa (minst kolhydrater!). Mörk choklad innehåller mycket kolhydrater, så var sparsam med det! Kan även trigga igång sockersuget, så man får vara uppmärksam på signalerna efter chokladen. Blir man sugen på MER så är det bättre att låta bli chokladen tills man nått sin vikt.

  Du kan äta bär till den feta filen på morron, men samma sak där; känn efter om du blir sugen på sött sen, då är det bättre att avstå bären!

  SvaraRadera
 6. Tack för ditt svar Belinda. Det gjorde mig väldans glad!

  Jag är stenhård när det gäller detta och har inte ätit något onyttigt alls sedan jag började. Jag tänker inte heller göra det, utan ska det va så ska det vara ordentligt! Jag är inte den som "smakar", för då åker jag dit. Så jag är stenhård och har inga problem med det. Således blir jag mycket glad av att höra att jag kan äta detta resten av livet, för det är precis vad jag tänker göra!

  Tack igen, och ha det UNDERBART! (jag återkommer på måndag igen med nya resultat)

  KRAAAAAM

  SvaraRadera