måndag, februari 20, 2012

Gulaschsoppa med kallrörd creme fraiche och ostplättar

SOPPA
400 gram blandfärs/älgfärs/nötfärs
1 stor lök
5 vitlöksklyftor
1 msk hel kummin
2 buljongtärningar
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1-2 tsk salt
1 liter vatten
smör

Lagas på spisen:
Finhacka löken som får mjukna i smöret utan att ta färg.
Bryn färsen och låt tomatpuré, kummin och paprikapulver steka med den sista minuten.
Sänk värmen och tillsätt buljong, tomatkross och vatten.
Låt sjuda 20-30 minuter.

OSTPLÄTTAR
3 dl ost
3 ägg
3 msk majonnäs
oregano

Sätt ugnen på 250 grader.
Riv valfri ost - gärna fet och smakrik - på rivjärnets grövsta sida.
Rör samman lite nonchalant med ägg och majonnäs.
Klicka ut matskedsstora samlingar på bakplåtspapper och dofta gärna över lite oregano.
Grädda hastigt gyllengula.

Servera soppan med oblyga klickar av kallrörd creme fraiche !

(receptet kommer ur Airams kokbok)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar