Jag hittade Mandelmjöl på www.lchf-butiken.se så jag tänkte ge våfflorna ett försök =)

RECEPTET
1 påse Mandelmjöl 350 gram
6 ägg
3 tsk Fiberhusk (finns också att beställa på lchf-butiken)
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
4-5 dl kallt vatten
100 gram smält smör
Vispa ihop äggen.
Tillsätt fiberhusken, saltet, bakpulvret och Mandelmjölet.
Vispa dit det kalla vattnet.
Smält smöret och vispa ner i smeten.
Låt svälla i 30 minuter.
Grädda våfflorna som vanligt i ett vanligt våffeljärn (fast du behöver inte använda smör på laggen) och du kommer att få ovanliga våfflor som ser ut som vanliga våfflor på vanligt vis ;-)
Vispad grädde smetas på och rårörda (upptinade) bär klickas dit till sist.
Smaklig måltid!
ps. våfflorna kan även användas som bröd, kalla tilltugg, som mellis eller som botten till en god räk-cremefraiche-skagenröra, eller vilken röra du nu vill göra ;-)
Vad spännande med mandelmjöl. Det ska jag prova
SvaraRaderaÅh va fint, tack!
SvaraRaderahur hittade du min blogg?