torsdag, januari 20, 2011

Träningsplupp´s Supernyttiga GI-bulle


Här kommer receptet på GI-matbröden som jag gjorde till middagen igår!

© Supernyttig GI-bulle

Textruta: NÖTBLANDNING Solrosfrön Linfrön Loppfrön Pistaschnötter (utan skal) Pumpakärnor (hackade) Mandlar (hackade) Hasselnötter (hackade) Pinjenötter Rostade sojabönor ev. kokosflingor Cashewnötter Paranötter (hackade) Valnötter Pekannötter (hackade) Macadamianötter  (Denna nötblandning använder jag även som müsli)Ca 15 – 20 bullar

25 gram jäst

5 dl ljummet vatten

2 finrivna morötter

3 dl Nötblandning* (+ gojibär, och tranbär)

1 dl hirs

Salt

1 msk sirap

14 dl Dinkel Fullkornsmjöl

1 ägg

½ dl Nötblandning (igen)


Smula jästen i en bunke. Tillsätt fingervarmt vatten och blanda tills jästen löser upp sig. Tillsätt alla ingredienser utom mjölet, äggen och sista ½dl av nötblandningen. Blanda ordentligt.

Häll i dinkelmjölet i omgångar och arbeta degen fast och smidig. Spara lite av mjölet till utbakningen. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.

Knåda ut degen på ett mjölat bakbord och tillsätt mer mjöl vid behov. Forma degen till en rulle och dela den i lagom stora bitar (15-20 bitar). Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.

Pensla bullarna med det uppvispade ägget och strö nötblandningen över alla bullar.

Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.

Gott-gotti-gott-gott =)

*****
Vill du läsa på mer om LCHF kan du gå in på dessa sidor:
http://www.kostdoktorn.se/
http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/

3 kommentarer:

  1. Låter väldigt gott! Det ska jag pröva när jag lämnat rivstarten bakom mig!

    SvaraRadera
  2. Kan man äta dessa bullar när som i om man äter GI, eller är det bara vid en viss "fas"?

    SvaraRadera
  3. Dessa bullar kan ätas i Gi- Fas 2 och 3.
    I Fas 1 i GI-metoden, tar man bort nästan alla kolhydrater och därmed brödet ;-)

    SvaraRadera