Här kommer receptet på GI-matbröden som jag gjorde till middagen igår!
© Supernyttig GI-bulle
Ca 15 – 20 bullar
25 gram jäst
5 dl ljummet vatten
2 finrivna morötter
3 dl Nötblandning* (+ gojibär, och tranbär)
1 dl hirs
Salt
1 msk sirap
14 dl Dinkel Fullkornsmjöl
1 ägg
½ dl Nötblandning (igen)
Smula jästen i en bunke. Tillsätt fingervarmt vatten och blanda tills jästen löser upp sig. Tillsätt alla ingredienser utom mjölet, äggen och sista ½dl av nötblandningen. Blanda ordentligt.
Häll i dinkelmjölet i omgångar och arbeta degen fast och smidig. Spara lite av mjölet till utbakningen. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
Knåda ut degen på ett mjölat bakbord och tillsätt mer mjöl vid behov. Forma degen till en rulle och dela den i lagom stora bitar (15-20 bitar). Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bullarna med det uppvispade ägget och strö nötblandningen över alla bullar.
Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
Gott-gotti-gott-gott =)*****
Vill du läsa på mer om LCHF kan du gå in på dessa sidor:
http://www.kostdoktorn.se/
http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/
Låter väldigt gott! Det ska jag pröva när jag lämnat rivstarten bakom mig!
SvaraRaderaKan man äta dessa bullar när som i om man äter GI, eller är det bara vid en viss "fas"?
SvaraRaderaDessa bullar kan ätas i Gi- Fas 2 och 3.
SvaraRaderaI Fas 1 i GI-metoden, tar man bort nästan alla kolhydrater och därmed brödet ;-)