tisdag, november 11, 2008

GI GLASS

När suget sätter in gör jag en GI-glass.
Skitenkelt och skitgott!

Vispa grädde så att den blir ganska fast.
Vispa ner tinade och/eller otinade hallon.
Ställ in i frysen några timmar.Man får se till att röra om i bunken några gånger, då den står i frysen, så blir det en bättre konsistens.
ÄT!

Barnen (och vi vuxna) tycker att det är skitgott, även om det inte består av en massa socker eller färgämnen ! *fliin*
Sen så är det ganska coolt att äta rosa glass med hallonpluttar i ;-)
*mumsigt*
Den blir dock inte lika god om den får genomfrysas flera dagar, då är det bättre att äta upp allt på en gång ;-) hihi

Tips! Innan smeten åker in i frysen, kan man portionera upp den i små vita plastmuggar, så får alla var sin lagom dos av glass! Lättare att hålla i, och smidigare att ta ut det som bara behövs!

Ät och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar