måndag, november 23, 2009

Gratis blodsockermätare

För er som vill hålla koll på blodsockret, och även kolla blodketonerna, finns det GRATIS mätare att beställa här: http://www.abbott-diabetes.se/?id_item=178
Jag har själv beställt en ifjol, men inte börjat använda den än. Jag kom visst på att jag är lite "känslig" för blod...vilket innebär en liten sån där....avsvimning ;-) ha ha ha
Men paketet levererades iallafall rätt så snabbt =) hihi....och det var ju gratis ;-)

17 kommentarer:

  1. diabetiker typ 1 sedan maj 1029 april 2011 kl. 12:46

    Ja mätaren är gratis men för att få de stickor som hör till måste ni vara diabetiker för att få dem (stickorna) gratis. Jag som är diabetiker tycker det är tråkigt när icke diabetiker ska "leka " med hjälpmedel som för oss är livsnödvändiga!

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! Har beställt till min pappa och mamma. Pappa fick nyss beskedet att han är i riskzonen för diabetes och har börjat bli mer medveten kring sin kost. Hoppas blodsockermätaren får honom att blir ännu bättre! :) Och till diabetiker typ 1; man behöver väl inte ha diabetes för att använda en blodsockermätare utan den kan man ju använda för att kontrollera sitt sockerintag för att INTE riskera att drabbas av diabetes.

    Tack

    SvaraRadera
  3. Diabetiker typ 1: Vad menar du med leka?
    Man måste väl få kunna ta till hjälpmedel för att förebygga bla diabetes?
    Det finns fler sjukdomar som man kan dämpa om man håller koll på blodsockret!

    SvaraRadera
  4. Anonym: Men vad bra att din pappa börjat bli medveten om att kosten kan både förvärra läget med diabetesen (om han äter fel) och kan även förbättra diabetesen(om han låter bli kolhydraterna); bra att ta hjälp av blodsockermätaren!
    Jag håller tummarna för dina föräldrar!
    Lycka tilL!

    SvaraRadera
  5. Hejsan! Ser att det här är ett gammalt inlägg men hoppas ändå du läser det och svarar. Jag undrar nämligen hur det kan komma sig att blodsockermätarna är gratis! Vad tjänar företaget på det?

    SvaraRadera
  6. Hej Suvi!
    Ja, jag får alla kommentarer på mailen så jag ser dem direkt ;-)
    Jag vet faktiskt inte varför de ger bort dem gratis; det var ju ett tag sen, men om jag inte minns fel så är det ett "projekt" av stockholms-stad eller nåt som gav bort mätare för att förebygga och hålla koll på sin diabetes, men som sagt; det var längesen och jag minns inte riktigt. Det kanske står på deras hemsida!?

    SvaraRadera
  7. Kan vara värt att kolla blodsocker någon gång, fick för ca 2 månader sedan besked om diabetes typ 2, men fick ingen mätare, det hade de dragit in. Så nu har jag ingen aning om värdet.

    SvaraRadera
  8. Suvi@
    Abbott ger bort gratis testare i många länder men there's no such thing as a free lunch. Testaren är gratis men teststickorna är det inte. När man väl har läsaren hoppas de på att man ska fortsätta att använda deras teststickor. Tillverkare av skrivare gör samma sak och nästan ger bort skrivare för att de hoppas att folk ska köpa deras dyra bläckpatroner som bara passar i just den skrivaren.

    Tack för tipset. Gratis är gott.

    SvaraRadera
  9. Hej. Tänkte jag måste kommentera detta. Det är riktigt som Diabetiker sedan... sa att stickorna är det dyra. Ca 1.50 styck ofta i en paket med ca 50 stycken. Jag är inte själv diabetiker men min son på 10 år är det sedan ett år tillbaka och vi föräldrar utbildas om allt kring diabetes och hur kroppens blodsocker fungerar. Jag tänkte att min kommentar kan hjälpa till i vissa oklarheter.

    Blodsockermätaren kan inte ställa diagnosen diabetes 1 eller 2 utan det görs med mer kliniska tester på sjukhus. Då mäter man också förekomsten av ketoner i blodet som finns i stort antal om man har haft högt blodsocker en längre tid.

    Oftast så är det andra symptom som t ex kissa mycket och dricker mycket (t ex 1,5 liter mjölk per dag) och ändå är sötsugen (mjölk = snabba kolhydrater). Har man dessa symptom och tar ett blodsocker med mätaren som är högt skall bege sig till sjukhus snarast. Ett högt blodsocker är mycket farligare än ett lågt.

    Ett normalt blodsocker ligger på 4 - 6 mmol men kan åka upp till 10 även om man är frisk. Är du frisk har du ett normalt blodsocker igen efter en ca 20 min även om du har ätit godis. Din kropp har då producerat tillräckligt med insulin för att förflytta överflödet av glykos ut i dina cellers glykogenreserver.

    En blodsockermätare har en felmarginal på ca 30%. Provfingret måste också tvättas med sprit eller tvål och vatten för att inte ge fel värde. Kontrollera datumet på stickorna. Ett utgånget datum ge ovillkorligen fel värde eller slutar fungera helt. Mätarna klarar att visa värden från ca 1 till 31 mmol.

    Det är bra att det finns lite mätare här och var i hemmen ifall någon känner igen symptomen. Kan man snabbt komma under vård är det bra.

    Diabetespappa

    SvaraRadera
  10. Tusen Tack för att du redde ut vissa oklarheter !!
    Lycka till med sonen!

    Kram

    SvaraRadera
  11. Kolla på:
    http://www.bms.se/se/hem/media/filmer/?strID=5252

    SvaraRadera
  12. Någon undrade hur blodsockermätarna kan vara gratis; någon måste väl betala för dom?
    Det är så enkelt att teststickorna kostar, men subventioneras av Staten, så att insulinanvändande diabetiker får dessa gratis.
    Det är alltså kostnaden för stickorna som betalar mätarna !
    B. Grahn

    SvaraRadera
  13. Alla diabetiker får beskedet att när man stuckit sig i fingret och sedan injicerat insulinet, att man ska byta båda nålarna man använt! Detta är både onödigt, tidsödande och självklart kostsamt!! Det finns ingen som helst anledning att använda nålarna bara EN gång. Du kan utan vidare använda "pennan" till dess den är slut med samma nål, och t.o.m skruva av nålen och skruva tillbaka den till en ny penna!Detsamma gäller "blodnålen"! Den behöver på inget sätt även den bytas efter varje gång! Använd den så länge du vill!! Den kan och återanvändas i månader !!! Det byte av nålarna som diabetesläkare och sköterskor säger till dig att göra beror självklart på den "brainwashing" de utsatts från tillverkarna !!!
    DU KAN ALDRIG INFEKTERA DIG SJÄLV,
    men du får om du använder nya sprutor varje gång; kanske t.o.om. 4-6 ggr/dag, en inte oönskad mängd av teflon i kroppen. Är du diabetiker sen´länge så är smärtan av nålsticken försumbar, eller hur? Det är själva proceduren som är jobbig, den tar en tid av dig som du kan använda till annat!
    Jag har haft Typ2 i 18 år och jag minns inte när jag bytte nål senast!
    B.Grahn

    SvaraRadera
  14. Jag blir lite mörkrädd när jag läser kommentarer som den ovan.
    Det är självklart att man skall byta nål efter varje genomförd injektion!
    Du kan infektera dig själv, allt handlar om att fel mikroorganismer hamnar på fel ställe. De flesta bdlodförgiftningar (Sepsis) och urinvägsinfektioner (cystit) inträffar på detta sätt.

    Det blir fel om man använder undantaget som regel.
    DU har inte infekterat dig själv ännu, det är bra, men att rekommendera flera att göra samma sak är inte särskilt bra.

    Jag arbetar inom detta området och måste starkt råda alla andra som läser att absolut inte följa detta exempel!

    Hypotetiskt kan du även injicera koagel från sprutan och dessa kan vara infekterade vilket leder till en infektionsprocess i underhudsfettet/underhuden vilket kan få mycket tråkiga konsekvenser.

    Det låter lite som en konspirationsteori att vården är hjärntvättad och att allt handlar om pengar.
    Ta av foliehatten och prova LCHF, många patienter har fått bra resultat med detta.

    SvaraRadera
  15. Jag jobbar delvis inom området, men i ett annat land än Sverige.
    Alla företag som "säljer" blodsockermätare ger mätaren gratis och som tidigare skrivits så är det stickorna som kostar.
    Om man har diagnosen diabetes så får man från de flesta håll gratis stickor. Men om man inte har diagnosen får man betala stickorna själv.
    Kostnaden för stickorna per år kan bli väldigt höga; så nog lönar det sig för företagen att ge mätare gratis. På det viset håller de diabetespatienter till sitt företag.

    SvaraRadera
  16. Typ 1 kräver insulin typ 2 kan oftast justeras av kost. Typ 1 är en autoimmun sjukdom typ 2 drabbar ofta tjocka och stillasittande människor

    SvaraRadera