onsdag, januari 21, 2009

LCHF-Pannkaka

Åååhh vikken god ugnspannkaka jag just har stoppat i mej!
Godaste i mitt liv :-)

Av vanlig ugnspannkaka har jag alltid blivit så dålig i magen, blivit "kvedut" (däst) efter måltiden, och jag har inte direkt fått någon långvarig mättnad - och sen det värsta; hungern/suget efter något sött har infinnit sig ganska snart.

Nu har jag ÄNTLIGEN hittat ett alternativ till ugnspannkaka- fast godare!
HÄR hittar du en massa bra LCHF-recept. Deras (Airams och Doktor Dahlqvists) BOK ,som innehåller detta goda recept, kommer ut alldeles strax, och då dimper den ner i min brevlåda ;-)

Såhär ser ugnspannkakan ut (från hennes sida, min kamera har för tillfället slut batteri...)

Underbart god och helt mjöl och sockerfri.Receptet ser ut såhär:

Ingredienser:
3 pkt bacon
8 ägg
1½ dl vispgrädde
50gram smör
250gram keso
150 gram fet smaklös ost (tex gräddost)

Ugn 250grader

Finstrimla bacon och fördela på en långpanna med smöret i mindre klickar. Grädda/stek i ugn tills baconet antagit krispig karaktär och fettet bubblar ordentligt. Vispa under tiden upp ägg med grädden och rör ner keson. Övervispa inte - det räcker att det blandar sig hyggligt. Strö små osttärningar på baconet och sen äggstanningen över det. Grädda till pannkakan är vackert bubblig och fått gyllebrun yta.
Servera på: grädde, osockrade rårörda bär

*
Riktigt riktigt GOTT!
Jag törs lova för resten av mitt liv: Den "gamla" ugnspannkakan är dizzad och åker ut för sista gången, och den NYA LCHF-pannkakan välkomnas med öppna munnar ;-)
Gott för hela familjen!
Ni MÅSTE prova!

3 kommentarer:

 1. Perfekt! Den måste provas. Äter inte ugnspannkaka alls längre då jag inte mår så gott efteråt.
  Vad är det för skillnad egentligen på GI och LCHF i stora drag? Det tog ett tag för mig att sätta mig in i GI men jag är fortfarande inne på Rivstarten/Fas 1 och har aldrig gått vidare.
  Det kanske är ngt för mig!?
  Min motion och crossen går åt fanders känner jag, motivationen är som bortblåst. Äter fel hela tiden och ständigt trött :((

  Tar nya tag varje dag och fyller i min träningsdagbok men så trillar jag dit med ngt som inte ska ätas....crossen har blivit 5 minuter morgon/kväll och det känns faktiskt lättare nu så jag kommer att öka på till 10 minuter snart.
  Kram o tack för receptet, den kommer väl tillpass vid nästa veckas matsedel.

  SvaraRadera
 2. Hej Thea!
  Vad kul att höra av dej igen!
  Jag tänkte ge ej några svar:

  LCHF = LITE kolhydrater, 5-20%
  GI = Du äter kolhydrater men med lågt GI

  Mår du bra av Fas 1 så tycker jag absolut att du kan stanna kvar! Eller helt enkelt gå över till LCHF! Det är ju bara dumt att öka på kolhydraterna om man börjar gå upp igen, börjar må lite sämre igen, bli dålig i magen, får tillbaka suget osv! Du får helt enkelt hitta DIN Fas 1, äta så mycket kolhydrater som DU klarar utan att gå upp i vikt, och där du mår bra!!
  Men kör då Fas 1/LCHF tills du nått din målvikt!

  Det där med crossen låter trist....Läs i min "mapp" på Motivation MÅl Delmål (till höger), så kanske du hittar "tillbaka" igen!
  Ja, öka tiden, det tycker jag! Öka med 5 minuter morron/kväll varje måndag till exempel! Då har du ett mål att sträva mot; ett nytt mål varje vecka, vilket gör att det inte känns så tungt!

  Om du äter något som inte ska ätas kan du fråga dej varför?
  Är du HUNGRIG/SUGEN eller vad är det? FÖrsök att analysera VARFÖR så kan du göra något åt det :0) Låter väldigt enkelt, men det kan faktiskt vara enkelt då man tar fram VAD som inte funkar. Man kanske aldrig har tänkt på det förut!?

  Hoppas det hjälper ;-)

  SvaraRadera
 3. Heeej hej, har precis ätit ugnspannkakan, och den är precis som du beskrev, himmelsk. Använde dock västerbottensost i, och då smakade det precis som VB-pajen. Lyx lyx..

  Fetta järnet, kram

  SvaraRadera