måndag, april 27, 2009

LCHF Chokladmoussetårta

12-15 portioner

Mumsig chokladmoussetårta som är lätt att göra och ger dej chokladsmaken du längtat efter ;-) Det behövs dock inte så stor bit till var och en...
Tåtan ska helst stå kallt över natten.

Ingredienser Brun mousse:
250 gram 70% choklad
4 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche

Ingredienser Vit mousse:
4 dl vispgrädde
200 gram philadelphiaost
1,5 tsk ekologiskt vaniljpulver (ej vaniljsocker!!)
(ev. 0,5 dl hermesetas eller stevia)

Garnering: Hallon, Vispad grädde

Beskrivning Brunmousse:
Hacka chokladen. Värm hälften av grädden i en kastrull.
Ta bort kastrullen från värmen och rör ner chokladen i grädden tills den smält och chokladröran är blank och slät.
Vispa resten av grädden och creme fraichen till tjock konsistens.
Vänd ner grädden i chokladröran och vispa så att de blandas.

Vit mousse:
Vispa grädden och tillsätt philadelphiaosten, vaniljpulvret och ev. sötningsmedel.
Vispa till det är tjockt och välblandat.

MONTERING
Klä en löstagbar form med plastfilm, ca 23 cm i diameter.
Bred ut 2/3 av den bruna moussen i botten.
Bred ut den vita moussen ovanpå och avsluta med 1/3 brun mousse.
Täck med plastfilm och låt stå i kylen över natten.
Ta tårtan ur formen och lägg upp på ett fat.
Dekorera med hallon och spritsad grädde.

5 kommentarer:

  1. Hej!

    Var receptet rätt eller?
    / A

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Nä!! Bra att du påminde mej!
    Ska genast ändra!

    ;-)

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Ska testa, låter supersmarrigt! Men, 0.5 dl stevia skulle i socker motsvara ca 125 dl socker, så det kan ju inte riktigt stämma va? ;)
    Hälsningar Helena

    SvaraRadera
  4. ja, det lät ju märkligt, men det var så det stog.
    Själv använder jag inget sötningsmedel.
    Lika bra att vänja sig vid att allt inte behöver smaka sött: det finns så mycket andra smaker som är underbara!
    :-)

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Halkar in här från nån annan blogg och hittar detta underbara recept. Jag gjorde den till min födelsedag i vintras och den är bara sååå goood!
    Trevlig läsning för övrigt också här.
    Gör dej en bra dag!
    Anmaja

    SvaraRadera