
Nä, in med riktigt SMÖR/Bregott och ut med skräpet!

Här kan ni läsa mer:
http://www.gunnarlindgren.com/matfett.html
http://www.kostdoktorn.se/?s=becel&top=pop-post
http://www.kostdoktorn.se/becel-pro-activ-kemiskt-och-dyrt
Ur senaste länken, hos Kostdoktorn:
"Becel pro-activ margarin extra light
Innehåll: Vatten, vegetabilisk olja, vegetabiliskt fett, växtsterolestral (12,5%), modifierad stärkelse, gelatin, salt (0,8%), emulgeringsmedel (lecitin, E471 mono- och diglycerider av fettsyror, av vegetabiliskt fett, E476 Polyglycerolpolyricinoleat), kärnmjölkspulver, konserveringsmedel (kaliumsorbat), surhetsreglerande medel (citronsyra), arom, A- och D-vitaminer.
Pris 36,95:- (250g). Pris per 1000 kalorier: 64 kronor.
Jämför med Bregott:
Innehåll: Grädde, rapsolja, salt 1,2%, mjölksyrakultur, vitamin A och D.
Pris 28,50:- (600g). Pris per 1000 kalorier: 7 kronor.
Becel är 814 % dyrare! Nästan 2/3 av Becels margarin består av vatten. Trots det får man betala mer för knappt halva mängden, jämfört med Bregott som inte alls är utspätt med vatten.
Notera även att Becels margarin innehåller artificiella aromämnen. Skälet är såklart att dess “naturliga” smak inte är tillräckligt god. Kanske är den lite för kemisk?
Sammanfattning:
Några vetenskapliga bevis på verkliga hälsofördelar av tillsatta växtsteroler finns inte. Men Becel har en lysande marknadsidé. Få folk att tro att deras kemikaliefyllda produkter gjorda på billigast möjliga råvaror är bra för hälsan, och sälj sedan produkterna dyrt. Det går lätt att räkna ut att vinsten trots reklamomkostnader kan bli rejäl.
I genomsnitt är de tre olika Becel pro-activ produkterna ovan 570% dyrare än naturliga alternativ med riktiga råvaror, utan alla kemikalier som Becel använder.
Jag kan själv inte tycka annat än att det är rena lurendrejeriet.!
Hej
SvaraRaderaTrodde också de var tvungen att ha varning men det gäller bara pro activ
Alla margariner borde innehålla varningar!
SvaraRaderaMargarin tillverkas med kemikalier
Bensin i "Milda" och "Nytta/Becel"
Detta hittar man mer hos Gunnar Lindgren:
http://www.gunnarlindgren.com/matfett.html
Aceton i margarin
Hur du startar en margarinindustri
Vilka frågor du ska ställa till margarintillverkaren
Margarin bidrar till skövlingen av regnskog PDF
Frakt av margarinfetter i tankar för lösningsmedel - bojkott av margarin PDF
Margarin - historia, tillverkning och redlighet PDF
Livsmedelsverket beskriver margarintillverkning Klicka PDF
Margarinfett är omestrat - ett kemiskt konstgjort fett PDF
Margarin borde inte få färgas smörgult. Strid om detta i Canada. PDF
Vart är världen på väg?
Så synd att det bara var pro-aktiv.
SvaraRaderaJag har varit på Ikea ett par gånger nu och infomrerat/klagat på att de bara serverar lätt och becel i restaurangen...
Blärk!
Margaring är skit. Skönt att fler fattar ;-)
Ha en skön lördag
/Cattis
Då har du gjort dagens goda gärning!
SvaraRaderaBra jobbat!
Vi får nog alla bli som du ;-)