tisdag, maj 26, 2009

Äggmjölk

Här kommer ett recept på den omtalade Äggmjölken som man kan göra,och använda både som "Mjölk", "Mjölk i kaffet" eller som en "snabbdrink" vid bråda tider....


Ingredienser:
2 ägg
25-50 g smör
2-3 dl kokande vatten

Olika maksättningar:
Kakao
Kanel
Vanilj
Kardemumma
Saffran
Mynta
Citronmeliss
Grädde
Kaffe
Bär

Gör så här
1) Koka upp vatten.
2) Smält under tiden smöret i en skål med höga kanter t ex stavmixerskålen.
3) Stoppa i äggen och smaksättning.
4) Häll på kokande vatten och vispa eller mixa ihop några sekunder.

Denna går att använda både kall och varm.

För att värma äggmjölken igen så värm den långsamt på spisen medan du vispar med handvisp eller gaffel. (Likaså kan det vara bra att skaka eller vispa om äggmjölken när den stått ett tag, i kylen t ex, innan man ska dricka den. Eftersom fettet i äggmjölken "separerar" sig medan den står oanvänd men när man skakat/vispat om i den blir den fin igen. )
Går bra att ha i kaffet också.

2 kommentarer:

 1. Är äggmjölken verkligen god?

  Varför inte dricka vanlig fet mjölk?

  Är det ok med mjölk enligt LCHF?

  Dricker du mjölk?

  SvaraRadera
 2. Äggmjölken är jättegod! Men jag bara älskar ägg+smör och det är ju precis vad det är, fast i väldigt flytande form ;-) Den blir varm och god, men kan även drickas kall.

  Jag dricker inte mjölk. Jag ville utesluta mjölk helt enkelt. Dels för att jag inte vill "chansa", då mjölk kan göra att man inte går ner i vikt. Även nötter, ost och grädde kan ha den effekten.

  Det är okej med dessa livsmedel, men går man inte ner i vikt så kan man undvika alla dessa, och sedan introducera en i taget för att se vilken som "stör"! :-)

  Prova dej fram!

  SvaraRadera