lördag, maj 30, 2009

Träningsplupp i Aftonbladet! Minus 35 kg!
Idag var det då dax för min debut i Aftonbladet....!! Spännande!
Och inte nog med ett reportage; hamnade på självaste FRAMSIDAN dessutom!! hahahaha
Läs reportaget HÄR!
Även Kostdoktorn, Dr. Dahlqvist och Zac´s åsikter på ett fat har diskuterat i ämnet, där ni borde ta en titt....
Jag kan "komplettera" reportaget om mej imorron; det finns lite smygfel...som tex. att det INTE är minus 30 kg. Det är minus 35 kg.
*viktigt* hi hi
Aja, återkommer!


Själva reportaget:
Åt fett – gick ner 30 kg

Belinda vägde 107 kg som mest – nya dieten gav henne hopp igen

Med grädde, bacon och biffar blev hon kvitt sina krämpor – och 30 kilo.
Tack vare fettdieten fick Belinda Lindström, 27, ett nytt liv.
– Jag kunde inte fatta att det var så enkelt. Kilona bara rann av mig, säger hon.
Spegelbilden var en plåga och att ställa upp på fotografier tog emot. När vågen stannade på 107 kilo för fyra år sedan fick Belinda Lindström nog. Graviditetskilona skulle bort.
– Jag hade kronisk värk, blev sängliggande under långa perioder, led av förstoppning och var alltid trött. Jag var på väg till inget liv alls, säger hon.
Maten var ett sätt att hantera känslor.
– Jag åt när jag var ledsen, för att fira när jag var glad och lite till när det var mys.
”Blev otroligt pigg”
En föreläsning om lågkolhydratsdieten LCHF blev starten på ett nytt liv. Potatisgratänger och godis byttes ut mot feta biffar och gräddsåser. Och kilona rasade.
– På fem månader gick jag ner 30 kilo. Och för varje dag noterade jag nya hälsovinster. Värken försvann efter en vecka och jag blev otroligt pigg, säger hon.
Borta var också förkylningen hon dragits med hela året och det ständiga suget efter sötsaker.
– Samma saker som jag ätit i hela mitt liv smakade helt annorlunda. Som om sockerbeläggningen från min tunga försvunnit.
Belöningen kommer numera i form av myskvällar med familjen eller utflykter. När suget faller på finns också andra knep – som hallon med grädde.
– Men jag lever inte längre för att äta, jag äter för att leva, säger hon.
För sju månader sedan välkomnade familjen barn nummer tre och livsstilsförändringen är ett faktum.
– Jag har redan gått ner 14 kilo med LCHF och ligger nu på 78. Åtta till ska bort innan jag ska springa tjejmilen i augusti, säger Belinda.
”Det är lyxmat”
Men det handlar inte om någon uppoffring eller självsvält för att nå målet.
– Jag äter tills jag är mätt. Det här är njutning. Det är lyxmat – som man mår bra och går ner i vikt av.
Men det ska bli lite fler löprundor i framtiden. De har uteblivit den sista tiden på grund av det hektiska småbarnslivet.
– Tidigare var motionen en viktig del av min viktminskning. Och nu får jag inte skylla på barnen längre utan ta med dem i stället. Det blir jogging med barnvagn tre dagar i veckan, säger hon.

10 kommentarer:

 1. Tack för kommentaren på kommentaren hos mig.. uppskattades! :-)

  SvaraRadera
 2. Roligt att höra om din viktresa neråt. Äter själv denna "lyxmat" och blev av med mina 10 kg för mycket. Hälsovinsterna kom också.

  SvaraRadera
 3. Hittade till kostdoktorn för någon vecka sedan och börjat försöka köra med LCHF. Jag har också försökt med "svältmetoder" förut och alltid förlorat något kilo men sedan gått upp- ännu mer. Och nu har jag sedan ett år tillbaka förföljts av värk i benen, och trötthet. Redan nu efter en vecka känner jag en skillnad rent humörmässigt.

  Tack för att du delar med dig av din berättelse, det var väldigt spännande och inspirerande läsning!

  SvaraRadera
 4. Grattis till viktminskningen. Starkt jobbat!

  Det skulle vara intressant att veta hur du åt innan du införde LCHF i ditt liv.

  Hur såg en vanlig dag ut?

  Frukost?
  Lunch?
  Middag?
  ev mellanmål?

  Hur mycket godis?

  SvaraRadera
 5. Dietiststudenten: Jag åt enligt LIvsmedelsverkets rekommendationer; Tallriksmodellen och rädd för mättat fett. Frukost, lunch, middag och mellanmål.
  Även då jag bytte till GI-metoden (långsamma kolhydrater) gick jag inte ner i vikt. Och hade dessutom kvar min värk och alla mina dåliga hälso-symtom.
  Har alltid tränat mycket, så din teori med energi in vs. energi ut stämmer inte en sekund.
  En överviktig människa ska inte följa dietisters råd om detta.
  Det som gäller är att vi ska äta så att våra kroppar börjar fungera igen, så att vi blir friska, så att vi får bort sötsuget och så att insulinproduktionen får vila upp sig. Detta görs med LCHF.
  Vi blir friska. VI går ner i vikt. Vi blir pigga och glada.
  Som Sveriges dietist tycker jag att du har ansvar att se till att lära dej mer om hormonell ätning, inte det gamla "Rössners" struntprat: ät mindre än du förbrukar!
  VEM mår bra av det??

  När man tränar ökar aptiten, vilket är en helt naturlig funtion i kroppen.
  Det mest naturliga då är att vi ska äta kött och fett så att kroppen känner att; här är det inte svält, så därför kan jag släppa iväg lite överskottsfett, för det är SÅ ONÖDIGT att bära på i dessa goda tider!

  När överviktiga äter tallriksmodellen triggas hungern och suget igång, pluss att insulinet lagrar ännu mer fett. Att ge tips till öveviktiga att svälta måste vara som att be bilen köra utan bränsle.
  Det är oftast naturligt smala dietister som tror på den metoden, just för att dom själv inte VET BÄTTRE eller har varit där!

  Skulle jag vara överviktig och behöva hjälp, skulle jag inte leta efter en dietist som har sina läror från livsmedelsverket.
  Jag skulle leta efter en som SJÄLV gått ner i vikt, med hjälp av hormonell ätning, där man får MÅ BRA under hela tiden (ingen svält!!!!) och inte behöver röra sig en meter. Rörelsen är till för välmåendet. Kosten bestämmer upp vikten ska upp eller ner!

  Ja, jag vet att jag är hård i mitt uttalande, men ibland blir man så jäkla less på smalisar som försöker ge tjockisar viktnedgångs-råd som gör att dom bara går upp mer i vikt! När ska "ni" lära er?
  Dags för ett uppvaknande!!!

  SvaraRadera
 6. Du skriver: "Jag åt enligt LIvsmedelsverkets rekommendationer; Tallriksmodellen och rädd för mättat fett. Frukost, lunch, middag och mellanmål."

  Det säger mig i princip ingenting. Du kan väl skriva ned vad du åt en vanlig dag?

  Dina åsikter om dietister känns inte direkt nyanserade. När var du själv senast i kontakt med en dietist?

  SvaraRadera
 7. Gud va fräckt :)
  Kul att få vara med i tidningen när man gjort något bra.

  SvaraRadera
 8. Det jag skriver nu är inget jag förespråkar, men för att svara på Dietiststudenten får det stå med i bloggen:
  "Tallriksmodellen går ut på att en stor del av tallriken fylls med potatis, ris eller pasta samt bröd. För den som behöver mycket energi kan man äta ännu mer av detta. Bröd bör finnas med till alla måltider.
  Den andra delen består av grönsaker, rotfrukter och frukt. Denna del är lika stor som den förra. Den som är överviktig kan låta denna del bli upp till hälften av tallriken. (jag försökte alltid äta halva tallriken grönt, och 1/4 kolh och 1/4 protein)
  Den minsta delen är avsedd för kött fisk, ägg eller baljväxter, exempelvis bönor.
  Jag använde alltid margarin eller oljor till stekning.
  Jag fick dietist-hjälp några gånger 2000-2003 (när värken och kroppen mådde som värst!!)

  Det här är helt galet.
  Det måste ju vem som helst förstå, att man först och främst rekommenderar MARGARIN dom det FETT man SKA äta; helt galet! VEM kan tro att KONSTGJORT fett är bättre än naturligt fett? Vad låter mest nyttigt? Vad är godare? Vad blir vi friskare av?

  Det intressanta är egentligen inte min matsedel (den ser du om du läser rekommendationerna), utan hur rekommendationerna fick mej att må. Värken, magen, sjuk/förkyld, förstoppning, ont i huvudet, trött, slut, ingen ork, depression, tvungen att sova varje eftermiddag, sov dåligt, fismage, hungrig jämt, sugen jämt... you name it.
  När jag åt enligt LMV mådde jag som sämst. Inget av det jag stoppade i mej fick mej att bli friskare, piggare och börja må bättre, än mindre att förlora värken.
  Konstigt att jag blev FRISK när jag uteslöt ALLA kolhydrater ???

  forts...

  SvaraRadera
 9. Nu ska vi inte hacka på alla dietister.
  Dietister går en utbildning för att dom VILL hjälpa andra människor att lära sig äta rätt osv. TYvärr är det bara "tallriksmodellen" som "finns" i Sveriges utbildningar än så länge, vilket är synd. Rössner själv har erkänt 20 år av misslyckande.... och det säger ju en hel del!

  Det är synd att dom får lära sig på fel sätt. Förmodligen är dom inblandade inte heller (eller har varit) kraftigt överviktiga heller. (med tanke på att det rekommenderas mag-operationer oftare än sockerfri-kost).
  Och därför känns det HELT FEL att dietister får ge råd till överviktiga. Helt fel. Sorry.

  Det är INTE energi in vs energi ut som bestämmer om vi går upp eller ner i vikt. Tro mej, jag har provat hela mitt liv!
  Tallriksmodellen, svält, kaloriräkning, points....det funkar så länge kroppen kan bryta ner dina MUSKLER (för det ÄR dom som ryker!!!!!!!) sen blir det stopp. Kroppen är ju inte dum heller!Prova själv vettaj! Prova förbränna mer än vad du gör av med; hur bra mår du? Hur frisk blir du? Hur mycket orkar du? bara för att ta några exempel...
  Överviktiga är INTE DUMMA MÄNNISKOR! Vi borde få äta god mat och röra på oss så lite vi vill och orkar, utan att nån kallar oss DUMMA eller LATA! Den meningen säger mer om den som sa det än om den drabbade.....

  Tids nog tror jag att det kommer att komma fler LCHF råd i dietistutbildningen, för dietisterna är viktiga för våra överviktiga människor, och det viktigaste är att vi ger dem (oss) RÄTT råd!

  Att ge en överviktig råd att svälta sig, äta tallriksmodellen och röra på sig mej varje dag är dödsdömt. När ska ni förstå det?
  Man kan inte samtidigt svälta sig och börja motionera. Det blir man inte smal av. Kroppen blir fetare, men forlorar en hel del muskler. Men låt mej úndra; kanske det inte spelar någon roll för dietister VAD det är för vikt man går ner (fett eller muskler) ??? Det verkar inte så...."All viktnedgång är bra, spelar ingen roll om det är fett eller muskler!" eller ??

  Nej, bort med energi in och energi ut....
  Det handlar om hormoner.
  En BRA dietist ser till att LÄRA SIG rätt kostråd från början, om man värnar om sina kunder. En bra dietist måste FÖRSTÅ att det inte handlar om energi in vs energi ut. En bra dietist måste FÖRSTÅ att vissa personer helt enkelt inte klarar av att äta kolhydrater!
  Jag väntar fortfarande på den dagen när det kommer dietister som ger BRA råd som HJÄLPER överviktiga att gå ner i vikt! FETTVIKT!
  För trodde ni att vi ville minska våra muskler så trodde ni fel!

  SvaraRadera
 10. I simply wanted to compose a brief comment to say thanks to
  you for all of the great tricks you are posting on this website.
  My long internet investigation has at the end been
  recognized with useful ideas to exchange with my two
  friends. I would assert that many of us site visitors
  are extremely endowed to live in a magnificent network
  with very many brilliant individuals with great basics.
  I feel pretty fortunate to have encountered your entire web site and look forward to many more entertaining
  moments reading here. Thanks a lot again for all the details.
  Also visit my blog post - become a youth coach

  SvaraRadera