onsdag, maj 06, 2009

Snusket i bullarna!

"Få livsmedel är så fulla av tillsatser som butikernas kaffebröd.
De fabrikstillverkade bullarna, längderna och mjuka kakorna innehåller aldrig smör och har ofta fått både smak och färg på konstgjort vis.
Och numera är de flesta konditorier nästan lika bra på att fuska som de stora producenterna.

Varken kanelgifflarna från butikshyllan eller bakeoff-muffinsen från kvartersfiket är i närheten av den äkta vara som de flesta konsumenter skulle kunna baka i det egna köket.

Den långa hållbarheten hos produkterna på kaffebrödshyllorna – ibland över en månad – är ett av många tecken på att tillverkarna har övergett de ursprungliga recepten. Smöret har ersatts av härdade vegetabiliska fetter och i övrigt innehåller fabriksfikat ett stort antal tillsatser och industriella ingredienser. "

Läs mer om hemskhetera i Aftonbladet; Hemlige kocken; därför kan fikat stå sig en månad!

HEMSKT.
Hemskt att det får fortsätta.
Hur kan vi i Sverige låta det fortsätta? (Vi i Sverige borde ju ta hand om oss själva, se till att VI blir ett friskt och välmående land! Jag skiter i andra länder än så länge, tills vi har kommit på fötter!)
Och sen: Hur kan vi tillåta att det blir mer och mer "fejkade" och kemiskt framställda produkter på marknaden? Produker som gör OSS ALLA SJUKA!?????

Det är hemskt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar