lördag, februari 07, 2009

LCHF Räkpaj

Detta är en variant av paj som man kan göra när man äter enligt LCHF.
En annan variant är Tacopajjen, som jag skrivit recept på tidigare.
Den här var inte lika god som Tacopajjen, men ändå jäkligt god ;-)
Det finns än så länge, inte så mycket som slår Tacopajjen....

4-6 portioner
PAJSKAL


4 ägg
1 dl grädde
2 msk smör

PAJINNEHÅLLET

500 gram räkor
200 gram räkost
1 dl creme fraiche
3 msk kallpressad vitronsaft
hackad dill om man vil
peppar.
2 dl riven smakrik ost

Tillagas på spis och i ugn: 225*C

SMält smöret i pajformen i ugn. Vispa hastigt ihop stanningen och grädda till torr yta med ordentligt färg.

Smält räkosten tillsammans med creme fraiche och citron i tjockbottnad kastrull. Lyft kastrullen från värmen och rör ner räkorna. Fördela röran på botten av pajskalet och strö osten över. Grädda till gyllenbrun yta.
Vänta ca 15 minuter innan det ska serveras så att innehllet hinner stanna en aning.

Smaklig måltid!

2 kommentarer:

  1. Mycket god.
    Nu ska jag göra den igen,men byter till baconost pga att jag har ingen annan mjukost. blir säkert bra ändå.

    Gunnar

    SvaraRadera
  2. Det blir säkert också gott, Gunnar!! =)
    Baconost brukar jag ha till ugnslax och blandar då baconost+röd rom+philadelphiaost+grädde och häller över laxen och in i ugnen ;-) Smarrigt ;-)
    Det kan ju om int annat vara gott att variera sig ibland ;-)

    SvaraRadera