Förra veckan testade jag att göra American pancakes, så att Kevin (som vi kör Low Carb med) skulle få "plättar" som han så länge längtat till... ;-)
De här plättarna passar perfekt för lata söndagsmorgnar med familjen;
som frukost, som mellis, som snabblunch eller som efterrätt.....
Smeten går snabbt att röra ihop och steka.
De blir riktigt goda, så passa på att göra flera satser åt gången =)
De här plättarna passar perfekt för lata söndagsmorgnar med familjen;
som frukost, som mellis, som snabblunch eller som efterrätt.....
Smeten går snabbt att röra ihop och steka.
De blir riktigt goda, så passa på att göra flera satser åt gången =)
7-9 plättar
200 gram philadelphiaost
0,5 dl sukrin
0,25 tsk vaniljpulver (ekologiskt)
3 ägg
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl fiberhusk (finns att köpa i mataffären)
Jag blandade dessutom i 2 dl keso, vilket blev ÄNNU godare och matigare plättar.
Beskrivning
Rör philadelphiaosten slät, gärna med elvisp.
Blanda sukrin, vanilj och ägg. Rör samman till en slät smet.
Rör i fiberhusk mixat med bakpulver och låt stå och svälla en stund. (för mej svällde det direkt, så den behövde inte stå en stund....)
Grädda pannkakorna i smör.
Det blir en riktigt TJOCK smet som man skedar ner i stekpannan. Låt undersidan få lite yta innan du vänder på plättan och SEN plattar ner den till en lagom tjock pannkaka.
Servera Blåbärsgrädde till. GOTT =)
(Vispa ner 1-2 dl blåbär i vispad grädde)
Smaklig måltid!
Det ser jättegott ut!
SvaraRaderaFunderade på en sak, hur tror du att det blir utan sukrin och vaniljpulver? Bor inte i Sverige längre och vaniljpulver verkar inte vara så lätt att hitta, det finns dock flytande vaniljextrakt så det kanske funkar?
Hälsningar Maria.