tisdag, december 08, 2009

Jul-Oopsies




JUL-OOPSIES
3 ägg
100g philadelphiaost
1,5 dl cocosflingor (kan bytas ut till mald mandel)
1/5 tsk ekologiskt vaniljpulver (alltså INTE vaniljsocker!)
1 paket saffran

Vispa äggvitorna länge för sig, tills det stelnat.
Vispa äggulorna, ha i philadelphiaosten, vaniljpulver (eller vaniljarom) och saffran.
Vispa ihop lite till. Blanda i kokosflingorna.
Vänd ner ost och gulorna i det fluffiga vita. Blanda ihop försiktigt till en smet.

Ugn: 170 grader, ca 20 min

Jag gjorde ca 12 st oopsies av hela smeten på en plåt (på bakplåtspapper), och hade i dem ganska precis 20 minuter. De blev perfekta!
Se till att du har tagit fram smöret i god tid, så det är mjukt då du ska smöra de nygräddade jul-oopsierna, så de inte går sönder!
*
Får du över några oopsies, kan du alltid frysa in dem styckvis i påse eller burk med tättslutande lock.
*
Orginalreceptet på oopsies:
Oopsies är en variant av ’bröd’ helt utan mjöl - kan användas till rulltårta eller som smörgås.

3 ägg (delade i vita o gula)
100g Philedelphia ost

Vispa äggvitorna hårt!
Vispa ihop äggulorna och philadelphiaosten.
Blanda försiktigt ned äggule- och philadelphiasmeten i äggvitorna.

Lägg på en plåt med bakplåtspapper i ca 6 högar.
Grädde i ugn 150°C 30 min...

Njut med bara smör på eller med annat pålägg.

Vill du variera dej så kan du använda olika kryddning i smeten, kanel, riven ost, kardemumma, örter....
Vill du ha dem som efterrätt, kan du pryda dem med grädde och bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar