onsdag, maj 27, 2009

Banta med Naturdiet?

Ni som tänkt banta med Naturdiet-drinkar så här precis innan sommaren, kanske ska ta och tänka om ??
Kostdoktorn förklarar varför!
Följ hellre Fett-bloggarna på Aftonbladet: Annika´s blogg och Maria´s blogg.

För att återgå till Naturdiet....
Själv så tycker jag att innehållsförteckningen skrämmer iväg mej innan jag ens smakat produkten!


VARFÖR ska man hålla på att svälta sig själv för att man ska gå ner i vikt? Man blir ju trött, hängig, otrevlig, stora blodsockersvängningar, hungrig, sjuk, och muskel-lös (inte muskulös!)! Det är inte värt det!

Dra ner på kolhydraterna istället. Ät rikligt med kött och "creme fraiche", så ska du se att det löser sig av sig själv! Pigg, glad, orkar mer, friskare, mätt, starkare muskler, jämnt blodsocker och går ner i fettvikt! Alla trevliga hälsoförbättringar som följer med kosten är nästan mer värt än själva viktminskningen!

Jag tycker att det är helt galet att köpa sånna här pulver, piller, och allt annat i svält-väg-produkter.

Men tro mej, jag har gjort samma fel. I många år dessutom. Och hade det funkat första gången, så hade jag aldrig mer behövt "bantat" eller prova en gång till.... Nog gick jag ner i vikt, till en början, men sen jag började äta igen (den förbannade tallriksmodellen) så gick jag ju naturligtvis upp i vikt igen. Och lade på mej extrakilon. Ekvationen är enkel; Såhär efterråt med facit i hand.

Men det är ju också så; när vi sen får veta bättre - så gör vi bättre! När vi äntligen får veta hur kroppen funkar och hur man samarbetar med den, så är det så enkelt att det känns....trist.

"Va ??? va´re bara SÅHÄR enkelt ??? Jammen....varför har ingen sagt nåt???"

Nä, skippa Naturdiet, och alla andra pulver och piller, och ät riktig mat istället!

4 kommentarer:

 1. Åh sååå bra skrivet!
  Anmaja

  SvaraRadera
 2. Jag gick ner 55 kg på 7 mån genom att gå 2 mil per dag samt att bara äta Naturdiets pulver så för mig fungerar produkter som dessa.

  SvaraRadera
 3. självklart går du ner i vikt! Du kan gå ner i vikt på nästan vad som helst, faktiskt!
  Prova äta bara gurka och tomat en hel månad så går du också ner i vikt!

  Men frågan är egentligen; varför svälta sig och påfresta kroppen och dess organ, när det finns bättre (och definitivt sundare) sätt att gå ner i vikt på?
  Hur mår man då man svälter sig på en sån här dryck, och hur mår man då man får äta sig mätt på LCHF mat och ändå gå ner i vikt?
  Man måste tänka på hälsan, på kroppen och hur man mår under tiden, och se till att kroppen inte tar skada innuti!
  Sen är det ju inget hållbart att dricka sånna här resten av livet; man måste kanske fråga sig: Vad var det som gjorde att jag gick upp alla dessa kilon ?? KAN det möjligtvis ha varit alla kolhydrater? Ja...då tycks det enklare att ta tag i kosten direkt (som gjorde att man blev fet) och så äter man så och går ner i vikt och STANNAR där!

  Men du har rätt; man GÅR ner i vikt av Naturdietdrycker.
  Och man måste ju få prova sig fram vad som passar en själv!
  Lycka till i fortsättningen!

  SvaraRadera
 4. Är det inte ketosen i sig som gör att man går ner i vikt både med Naturdiet och LCHF? D.v.s. kan man uppnå ketosen och tränar samtidigt så kommer ju kroppen att bränna fett och inte protein, oavsett om du kör LCHF eller Naturdiet.

  Skulle dock inte köra Naturdiet utan omega-3 tillskott

  SvaraRadera