tisdag, juni 02, 2009

Dietisternas dilemma

Här kommer en högst intressant artikel, skriven av Kalle Hellberg i bt.se.
Läs den HÄR!
Det bästa jag läst på länge...

Här är ett litet urdrag:
"När man vid sjukhuset i Karlshamn ökade intaget av fett hos diabetessjuka – tvärtemot kostråden – skedde en dramatisk förbättring av sjukdomen. Vikten gick ned och blodsockret stabiliserades.
Det finns där exempel på patienter som kunde slippa insulinet när man övergav den fettsnåla kosten. Vi måste fråga oss om inte stora delar av de svenska diabetikerna hålls fångna i sin sjukdom genom felaktiga kostråd som motverkar en förbättring?

Sanningen är att det är just mättat fett som vi själva tillverkar i våra kroppar och att bröstmjölken innehåller stora mängder med mättat fett, om de etablerade rekommendationerna vore rätt skulle alltså människan förgöra sig själv, mammorna förgifta sina barn …

Riktigt farliga födoämnen är de processade omättade fetterna, t.ex. margariner typ Milda, Becel, Flora m.fl, dessa innehåller en rad kemikalier och lösningsmedel och kan orsaka allergier och andra sjukdomar, de ska man definitivt undvika. "


Som ni kanske har läst i tidningarna i dagarna så har det kommit ett nytt Bantarpiller, som ska hålla dej mätt i ca 6 timmar.
"På möss fungerar det med säkerhet, visar Lundaprofessorn Charlotte Erlanson-Albertssons experiment. Hon har också testat olika varianter på människor, men än så länge bara i liten skala.
Ur spenaten utvinner hon och hennes kolleger proteinkomplex som kallas thylakoider. Dessa bildar stora molekyler som gör att fettspjälkningen i tarmen går långsammare."

Det gröna pillret baseras på spenat och förlänger mättnadskänslan.......Hhhmmm...låt mej fundera......Det låter precis som effekterna av LCHF, tycker ni inte ???
...varför då inte istället äta mindre kolhydrater och mer fett ?? Förlänger också mättnadskänslan och du kan gå utan mat i mer än 6 timmar.... ??? OCh då behöver du inte ens KÖPA ett piller för den saken....... (För enkelt? För lite pengar att tjäna på det?)

Är det inte konstigt att framträdande professorer som Charlotte Erlandsson så lätt tar till sig spenatpiller och dess effekter, och på allvar lyfter fram produkten för oss alla att ta del av.

Men LCHF viftas bort som ett snudd på livsfarligt experiment.........
Jag kan inte förstå varför ingen av dem i dietistförbundet kan träda fram och säga att "ja, vi ska sätta oss in i det här nya sättet att se på de kostråd vi ger, det verkar onekligen intressant med LCHF".

Är det för lite pengar att tjäna på att ge kostråd som inte kräver några piller eller operationer alls?
Ska dessa pengar få styra råden till våra sjuka?

2 kommentarer:

 1. hej där!
  jag har en fråga till dig!
  jag är riktigt dålig på det här med träning, Jag har fått höra att jag borde bränna fett...
  men vilken träning är bäst att bränna fett med? kram// Li
  (svara gärna i min blogg så jag ser svaret www.metrobloggen.se/Sourgardens )

  SvaraRadera
 2. spenatpiller. Jeeesus.

  Snart, snart måste det hända något med livsmedelsverkets dumheter.

  SvaraRadera