onsdag, september 16, 2009

Välj fet mjölk och ta bort margarinet!

Kan bara hålla med Anna Halléns blogginlägg idag, så jag skickar er DIT!

Här är lite ur texten:


Mjölk innehåller en hel del socker. Används ofta när diabetiker får känningar (för lågt blodsocker och snabbt måste få upp det för att inte hamna i koma). Lättmjöl och mellanmjölk har också tillsatt A vitamin... någon som kopplats samman med benskörhet.

Nej välj vanlig fet mjölk, så lite behandlad som möjligt.

Sen var det margarin. Varför ge eleverna extra omega 6 när det skapar kortare stubin och sämre impulskontroll, sämre koncentration, sämre IQ, mer rastlöshet... ? Ge dem istället det neutrala smöret som inte påverkar balansen mellan omega 3 och omega 6 negativt.

Knäckebröd fullt av fibrer till barn? När barns tarmar inte kan hantera fullkorn... hur tänkte man då? Detta skapar magproblem för väldigt många barn. Sen är det bara en kolhydratkälla. De kommer att bli överpigga när läraren ska försöka samla klassen och få alla att sitta stilla och lyssna, för att sen dippa när arbetet ska starta. Det värsta av allt. Vi skäller på dem när de reagerar precis som de ska, efter vad VI har gett dem att äta.

1 kommentar:

 1. Hon skriver väldigt bra, Anna. Det var hon som fick mig in på bloggspåret, började skicka in mina recept till henne i våras. och på den vägen är det..

  Det var så roligt att läsa ditt inlägg hos Kostdoktorn.
  Visst är det skönt att ha blivit av med mycket av plågan som troddes vara livslång.
  Det är som du skrev, att ha fått livet tillbaka.
  Ha det bra och lycka till med babyn och de andra små ;)
  Glada hälsningar./ Birgitta

  SvaraRadera