tisdag, februari 19, 2008

Veckosallad

Jag älskar att göra veckosallader som håller länge i kylen...
Det kan vara ruskigt jobbigt att ställa sig och hacka sallad var eviga dag, och då är det grymt skönt att den redan står klar i kylen!

Här är min veckosallad:

1 vitkålshuvud
1 kg morötter
3 st paprikor
15 cm purjolök
1 rödlök

strimla vitkålen, morötterna och purjolöken.
Paprikorna (grön, röd, gul)och rödlöken hackas i bitar.

0,5 dl olja
0,5 dl vatten
0,5 dl socker
0,5 dl äppelcidervinäger

Lagen kokas upp och slås sedan varmt över salladen.
Sätt på lock och låt stå i kyl 1-2 timmar före måltidsdags!
Håller minst 1 vecka i kylskåp!

Smarrigt smarrigt!

2 kommentarer:

  1. Hejsan! Jag har fått information om att ni har uppfödning av japanska spetsar. Jag är jätteintresserad av att köpa en sådan hund kanske senare det här året, å blev jätteglad då jag fick veta att det fanns en uppfödning i Norsjö (jag bor lite utanför Skellefteå). Jag tänkte höra om du kunde berätta lite om rasen, och kommer ni ha några kullar det här året?

    MVH Hanna

    SvaraRadera
  2. Hej på dej Hanna!
    Både ja och nej.
    Vi HAR haft valpkullar, men den som vi hade i maj i fjol var tyvärr den sista. Tiken börjar bli lite "sliten" så vi har bestämt att hon ska få en låång pension! ;-) Vi har haft 3 kullar, och ja...det tar på !
    Vi har sålt de flesta valparna till Skellefteå faktiskt, du kommer säkert att se några på stan!

    SÅ, tyvärr blir det inga fler valpar på mina två jappar. *snyft*

    Hoppas du hittar en uppfödare i närheten!!
    Kram

    SvaraRadera