onsdag, februari 20, 2008

Grattis till ditt nya företag!

Eller nya och nya...
Du har drivit ditt företag sen du föddes!
Det har både gått bra och dåligt.
Uppför och nerför.

Ditt företag heter såklart "Jag AB".
Du driver ditt eget företag, och företaget är DU.

Du måste tänka på att ta hand om dej själv i första hand.
Om du inte tar hand om dej själv, så kan du inte heller ta hand om resten av företaget.
Du är viktigast i ditt företag.
Om du inte säljer in bra saker till dej själv, kommer du att gå i konkurs.

Du ska se till att DU får gå på bio, att du får träna, att du får egen tid, att du får uppskattning, att du får ha roligt osv.
När DU mår bra, och när DU har tagit hand om dej själv på rätt sätt, ja då kan du gå ett steg vidare och ta hand om nästa.

Nästa punkt kan vara familjen, i ditt företag.
Du ska se till att du får busa med barnen och maken, att ni har bra kommunikation, att ni bry er om varandra, att ni visar varandra uppskattning och bekräftelse och att först och främst att ni får ha ROLIGT!
När Du känner att ditt företag går bra så här långt, alltså att du får ta hand om dej själv, och samtidigt orkar med familjen, ger det dig mer energi och självförtroende till att utöka ditt företag till nästa punkt.

Din tredje punkt i företaget kan vara Jobbet.
DU ska se till att ha ett tillfredsställande jobb, där du får ha roligt och där du känner att du är uppskattad för ditt arbete och där ni har en bra kommunikation och relation med varandra. DU ska må bra på jobbet, du ska trivas. Det ska kännas kul att gå till jobbet.
Vid det här laget går ditt företag ännu mera frammåt, du får tillfredsställelse på alla nivåer i Jag AB, så du expanderar.

Nästa utökning av Jag AB gäller dina vänner.
Du bjuder hem dina vänner, för du orkar med dem och för att du gillar att umgås med dina snälla och underbara vänner. Dom uppskattar dej, och ni har väldigt bra relationer mellan varandra. Ni kan prata öppet om både problem och medgångar. Ni har framförallt roligt med varandra. Ni stöttar varandra.

Ditt företag går bra, och din vilja och drivkraft ska driva Jag AB ännu mer frammåt.
Hinner du vid denna tid inte med dej själv, ja då faller hela företaget, eftersom företag, Jag AB, är beroende helt på dej och din ork med resten av företaget.

Det gäller att hitta BALANSEN på alla dessa punkter.
Alla är dom viktiga, och alla har var sin betydelse för att driva dej och ditt företag frammåt.
Hitta din balans - Resten av livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar