tisdag, februari 26, 2008

Förbättrade Chokladmuffins

Jäpp! Stämmer helt och hållet!
Här har ni dom:

2,5 dl dinkelmjöl + 1 dl havregryn
2 tsk bikarbonat
0,5 dl rapsolja
1 uppvispat ägg
2 dl lätt vaniljyoghurt
1-2 msk honung +2 stora bananer
1 dl mandel
5 msk kakao

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl och havregryn med bikarbonate i en bunke. När dessa är väl blandade tillsätter du under omrörning rapsolja, uppvispat ägg, vaniljyoghurt, honung, banan, mixad mandel och kakao.
Rör till en kladdig men sammanhållande smet. Klicka med en sked ut smeten i aluminiumformar på bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Låt svalna på galler. Går utmärkt att frysa.
*
Rapsoljan slår margarinet i nyttighetsgrad eftersom vi hellre satsar på omättade än mättade fetter. Vaniljyoghurt, banan och kakao fungerar i det här receptet utmärkt som ersättning för både socker, vaniljsocker, florsocker och choklad och därmed har vi sparat in på en hel del onyttigheter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar