tisdag, december 18, 2012

* Holistic * Kokosolja

KOKOSOLJA
Kokosolja är rik på mellanlånga fettsyror, särskilt den viktiga kaprylsyran och laurinsyra 12:0 som i kroppen omvandlas till monolaurin. Monolaurin används av kroppens immunförsvar.
Kokosolja innehåller även vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Perfekt vid träning och LCHF

Kallpressad kokosolja är ett mättat fett. Men till skillnad från annat mättat fett, som har långa fettsyror, består kokosoljan av medellånga fettsyror. Den kallpressade kokosoljans fettsyror absorberas direkt i tarmen via portådern till levern och sedan ut i blodet. På så sätt blir kokosoljans upptag mycket snabbare än andra fetter.
Kokosolja är mer lättsmält än långa mättade fettsyror och används som energi i kroppens celler precis som kolhydrater. Men till skillnad från kolhydrater lagras inte kokosolja som kroppsfett utan ökar ämnesomsättningen.
Kallpressad kokosolja fungerar som kroppens överlevnadsenergi, ketoner. Det ger hjärnan samma snabba energi som den får från kolhydrater – utan de nackdelar som kolhydrater har.

Kallpressad kokosolja är alltså en optimal energikälla vid träning eller vid dieter fattiga på kolhydrater, till exempel LCHF.
Kallpressad kokosolja tål värme bättre än andra fetter vilket gör det till den bästa alternativet vid stekning. Oljan oxiderar först vid cirka 200 grader och är helt fri från transfetter och kan inte ens bilda transfetter vid upphettning. Vid stekning med kokosoljan slipper du dessutom stekos.
Till skillnad mot annat fett härsknar inte kallpressad kokosolja. Att ersätta andra fetter med kallpressad kokosolja är som att göra hälsosamt oljebyte i kroppen.

Holistic Kokosolja kommer från unga, färska kokosnötter i Filippinerna. Den är ekologisk, kallpressad, oraffinerad, oblekt, ej deodiserad, icke-parfymerad och rättviseproducerad.

Kokosolja är idealisk för matlagning, stekning och bakning. Den är rik på mellanlånga fettsyror, särskilt den viktiga laurinsyran och kaprylsyran. Den innehåller dessutom vitaminer och mineraler. Kokosolja har använts i asiatisk matlagning i flera tusen år. Traditionellt har den även använts för sina gynnsamma effekter på hud, hår och hälsan.


Jag rekommenderar Kokosolja till alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar