torsdag, augusti 23, 2012

Förändringar......

Jag är en impulsiv person. Fart och fläkt genomsyrar mitt liv.
Det är sällan jag och min sambo sitter i soffan (den gamla soffan som är 6 år ser ut som ny) och degar, alltid har vi något att göra; är det inte om-möblering, ombyggnationer, impulsiva utflykter så hittar vi alltid på något annat att göra. Vi har roligt när vi är tillsammans, och när vi jobbar ihop, vi trivs att göra roliga saker tillsammans, och vi trivs med att hitta på saker hela tiden. Det är våran familj i ett nötskal. Vi är bägge impulsiva och vi har märkt att vi inte har någon som stoppar oss ;-) he he

I våras hade jag det tungt med skolan och lilleman. Då bestämde jag mej för att ta det lugnt i höst.
Ekonomiutbildningen tog slut i maj och jag kände att jag behövde stressa ner. Ordentligt.
Hux flux köpte vi en sommarstuga; och det är nog tack vare den som jag verkligen landade på jorden och stressnerverna kunde bearbetas (trots att vi gjorde om hela stugan första veckan i juli).
Där var det LUGNET själv.
Landa på jorden. Uppskatta livet som det är idag, just nu.
Ligga ner och göra ingenting. Känna på gräset. Andas in sjö-brisen. Njuta av solen. Mata ankorna.
Barnen landade också.
Jag är glad att vi kan ge våra fem barn, det både jag och min sambo själva växte upp med; en sommarstuga där man kan hitta på saker som inte involverar en teve, en dator, ett gameboy, ett tevespel eller vad det nu kan vara som stjäl barnens uppfinnarlust och upptäckaranda. Så glad. Det känns skönt i hjärtat. På riktigt.

Nu är sommaren över och det börjar dra mot höst...
Jag hade lovat mej själv att vara ledig i höst. Det skulle isåfall vara första gången jag inte gör något annat än att städa, tvätta och vara hemmamamma.
Jag trodde nog inte ens själv att det skulle gå.
Redan nu känner jag att jag vill göra något. Förändra.

Ändra på bloggen. Kanske dra det ett strå vassare. Eller sluta helt och göra något annat.
Jag har tidigare suttit och jobbat med en Brevkurs med inriktning på att att gå ner i vikt med LCHF och GI-metoden (12 veckor). Måste finkamma den lite mer men sen är den klar; så det är jag väldigt sugen på!
Man får sedan maila mej framöver om man är intresserad av brevkursen!

Men men, ni hör ju. Det kliar i fingrarna ;-)
Något roligt ska jag nog allt hitta på!
Det kan vara skönt att få göra något "vuxet" i allt detta småbarnsliv; få huvudet att arbeta på annat än vad jag ska laga till lunch, vars jag ska städa härnäst, vems blöjja som behöver bytas och andra dadda-saker.

MEN....för det mesta ska jag njuta av att vara ledig med minstingen Elliott =) Min lilla goding!!!
7 månader är han nu den lille plutten, tiden går fort!!
Och äldsta barnet, Kelly 6 år, började Förskoleklass idag...hualigen; man hinner inte med!

Jag ser framemot hösten :-)
Fortsättning följer.....

2 kommentarer:

 1. Hej, måste börja med att säga att du har en mycket inspererande blogg:) I somras bestämde jag mig för att det är nog, efter semester sätter jag igång, 20 kg ska väck, när jag satt och surfade omkring på gi och lchf hittade jag dig här. Nu har jag kört gi fas 1 i snart 3 veckor, men varför händer det nästan inget??? 5 cm i midjan och 1kg på vågen? Vad gör jag för fel? Motion vet jag kan bli bättre, har för tillfälligt inte riktigt tid till promenader som jag tänkt. Vad är det största felet man gör när man faktiskt inte minska i vikt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Flisan!
   Tålamod. Detta är helt normalt, det är så kroppen fungerar. Det viktiga är att du inte börjar göra undantag för att det "ändå inte händer något".
   Olika människokroppar behöver olika lång tid på sig beroende på hur stressad kroppen är, om den har en massa sjukdomar, sönderbantad genom åren osv osv. Ät strikt LCHF tills du börjar tappa vikt och sen kan du trappa upp med lite kolhydrater; läs mitt inlägg om UPPTRAPPNING.
   Njut av god mat och mät dej istället för att väga dej; det är kroppen du vill förändra eller hur!? Vågen säger dej egentligen ingenting om VAD du tappar; muskler eller vikt. Du ser fort i spegeln och måttbandet vad du tappar ;-)
   Motion och promenader bra för välmåendet och skönt att röra på sig meeeeen.....
   Jag skulle hellre vilja rekommendera typ 30 minuter intensiv träning/intervaller/styrketräning. 30 minuter kan du planera in redan idag i almanackan; helst samma tid varje dag så blir det en rutin och lättare att hålla.
   Du får köra efter mina Crossfit-program, men sluta efter 30 minuter (om du nu inte börjar älska det och vill köra längre ;-) hihi). Det ökar fettförbränningen rejält, du förbättrar konditionen, får muskeluppbyggnad och det är roligt för du hinner aldrig känna efter; bara köra järnet i 30 minuter!!
   Ha tålamod vännen; resultaten kommer =)
   mvh Belinda

   Radera