torsdag, maj 07, 2009

LCHF Brieost-tårta


Ingredienser

Brieosttårta
ev. lite honung
valnötter

Så här gör du
Värm ugnen till 200-225*C.
Skåra osten på ovansidan med en vass kniv i ett rutmönster.
Sätt brietårtan i en ugnsfast form och baka i ca 10 minuter tills den är mjuk innuti.
Ringla eventuellt lite honung över och garnera med några valnötter.
Osten äts som vanlig tårta i bitar på assiette med gaffel.

Food Inc: en film vi alla borde se!


Filmen har premiär 12 juni i USA

Den ska bli intressant att se! *can´t wait*

Gunnar Lindgren berättar om margarin!

Civilingenjör Gunnar Lindgren får dig på bättre tankar:

"Ät det du är gjord för att äta! " Skaldeman berättar!

Den här intervjun MÅSTE du se!
Har du inte ändrat uppfattning om LCHF tidigare, så gör du det nu!

onsdag, maj 06, 2009

...och äckligt margarin!

Här har ni processerna.

Hur får man fram SMÖR och hur gör man MARGARIN ?
TRYCK HÄR!

Blev du avskräckt ?
Man kan inte bli annat!

Snusket i bullarna!

"Få livsmedel är så fulla av tillsatser som butikernas kaffebröd.
De fabrikstillverkade bullarna, längderna och mjuka kakorna innehåller aldrig smör och har ofta fått både smak och färg på konstgjort vis.
Och numera är de flesta konditorier nästan lika bra på att fuska som de stora producenterna.

Varken kanelgifflarna från butikshyllan eller bakeoff-muffinsen från kvartersfiket är i närheten av den äkta vara som de flesta konsumenter skulle kunna baka i det egna köket.

Den långa hållbarheten hos produkterna på kaffebrödshyllorna – ibland över en månad – är ett av många tecken på att tillverkarna har övergett de ursprungliga recepten. Smöret har ersatts av härdade vegetabiliska fetter och i övrigt innehåller fabriksfikat ett stort antal tillsatser och industriella ingredienser. "

Läs mer om hemskhetera i Aftonbladet; Hemlige kocken; därför kan fikat stå sig en månad!

HEMSKT.
Hemskt att det får fortsätta.
Hur kan vi i Sverige låta det fortsätta? (Vi i Sverige borde ju ta hand om oss själva, se till att VI blir ett friskt och välmående land! Jag skiter i andra länder än så länge, tills vi har kommit på fötter!)
Och sen: Hur kan vi tillåta att det blir mer och mer "fejkade" och kemiskt framställda produkter på marknaden? Produker som gör OSS ALLA SJUKA!?????

Det är hemskt!

måndag, maj 04, 2009

Frukten gör dej fet!


Ny studie bekräftar samband mellan frukt och fetma: Frukt är inte så nyttigt som Livsmedelsverket hävdar.

Frukten gör dej fet

Fruktos, som det finns massor av i frukt, skapar bukfetma och ger insulinresistens, som är ett förstadium till diabetes.­ Det visar en ny vetenskaplig studie.

”Livsmedelsverket mörkar att du blir fet av frukt”

Här har ni inslaget från TV4 imorse: Debatt För och Emot frukt

Själv klarar jag inte av frukt. Frukt är hemskt gott, men förmodligen för att det innehåller socker. Kroppen och knoppen tycker att socker är gott.
När jag äter en frukt, blir det oftast fler efter det. Jag får ett sug efter mera sött, och jag blir hungrig; speciellt av äpplen.

Jag undviker frukt helt och hållet.