onsdag, juli 15, 2009

Cancerpatienter ska undvika insulin


Kostdoktorn skriver om en ny stor studie som visar kraftigt ökad risk för bröstcancer hos friska personer med höga värden av hormonet insulin.

"Ytterligare lite stöd för teorin att raffinerade kolhydrater är en huvudorsak till diverse cancersjukdomar alltså."

"Det är en undergrupp ur den gigantiska WHI-studien som undersökts. 5,450 kvinnor lämnade blodprov för insulinmätning vid fyra tillfällen under sex år. Man finner att tredjedelen med högst insulinvärden hade:

  • runt 120% ökad risk för bröstcancer

(Jämfört med tredjedelen med lägst insulinvärden. Konfidensintervall 39-253% ökad risk.)

Som tidigare diskuterats är insulin ett hormon som kan stimulera celler till delning. Ju oftare kroppens celler delar sig, desto större risk för att cancerceller uppkommer i längden. Dessutom kan högt insulin få en cancertumör att växa snabbare.

Hur får man högt eller lågt insulin?

Det lättaste sättet att höja sitt insulinvärde är att äta en massa socker och andra lättsmälta kolhydrater. Övervikt hjälper också. Dåligt kontrollerad typ 2 diabetes är det allra effektivaste.

De som vill ha låga fina insulinvärden (och låg risk för cancer?) kan förslagsvis prova motsatsen."


**

Cancerns bränsle är kolhydrater.
Själva tumören får alltså sin energi från kolhydrater; vilket betyder bröd, pasta, vitt ris och socker.
Jag skulle kunna tänka mej att cancerpatienterna får veta vad som utlöste cancern (och då handlar det mest om strålning och andra yttre påverkningar), och då glöms oftast kolhydraterna bort - jag upprepar: cancerns bränsle!
Cancerpatienterna borde ha all rätt att få veta detta!

Det är otroligt hur mycket av sitt liv man kan ändra genom att skaffa sig en bättre livsstil och man kan förebygga/förhindra, förgöra och mildra så gott som alla sjukdomar genom en näringsrik lågkolhydratkost.

Jag tycker att det är dags att sjukvården börjar informera om att kolhydrater verkar som ett gift för kroppen på flera olika sätt. Speciellt för cancerpatienterna.

Har vi ens "råd" att INTE informera om detta?? TÄNK om detta är en stor del av sanningen, visst vore det dumt att INTE informera om det? Hel-dumt! Som cancerpatient hade jag nog velat veta ALLT jag kunde göra för att förbättra min situation, skulle inte DU?

Men; Är sjukvården ens medveten om att cancer använder kolhydraterna som bränsle??

Jag är inte säker....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar