tisdag, december 04, 2007

Kom igång med Morronaktivitet!

Ja, som jag tidigare skrivit så är det bra om du kan komma dej upp på morron för att ta en liten promenad eller någon annan slags aktivitet, om du vill minska på ditt kroppsfett.
En promenad före frukost direkt på morron kommer att förbränna mer fett än all annan tid på dygnet, och dessutom kommer du att bli mycket piggare, gladare och det har även visat sig i studier att dom som "gympar" på morron har större behov av att äta nyttigt under resten av dagen. Dessutom kommer fettförbränningen att vara högre under resten av dagen. Bara fördelar alltså!

"Men jag hinner inte på morron", "Jag kan inte på morron"....ja, jag vet att du har en hög med ursäkter, som du säkert tror på själv också. Men vaddå ?? ALLA hinner.
Vill du så kan du!

Börjar du jobba 7:00, ja men stig upp 5:30 så hinner du både gå en runda, duscha, och fika innan jobbet!
Bor du nära jobbet, ja men gå hemifrån - fast gå en längre runda, innan du kommer på jobbet!
Bor du alldeles för långt bort från jobbet, ja, men kör bilen så du bara har 20-30 minuters promenad på jobbet. Bilen parkerar du på en parkering eller parkeringshus. Har du tur har det toksnöat hela dagen, så då måste du först skotta fram bilen INNAN du kan köra hem och dusch! Värsta smygmotionen!
Har du någon skada så du inte kan gå, ja, då kan du ju alltid fara och morronsimma i simhallen!
Eller på gymmet och cykla eller använda roddmaskinen, eller min favorit Crosstrainern.
Har du barn som ska upp på dagis och du på så sätt inte kan gå:
GÅ med barnen till dagis, och har du långt, ja, parkera en bra bit därifrån så får dom också lite luft i lungorna !
Har du barn, och förhoppningsvis en pappa till barnen, ja då kan du gå innan han åker till jobbet, och får på så sätt egen tid + motion i ett!
Kan du absolut inget av dessa alternativ, ja då får du se till att köpa dej en motionscykel/crosstrainer/gåband som du ställer upp hemma, så kan du motionera NÄR DU VILL!! Smart och effektivt och rätt så billigt i längden!

Det finns inga nog bra ursäkter för att passa in i min hjärna!
Ut och rör på dej - var inte rädd för att drunkna i din egen svett!!
Allt det positiva som kroppen och hjärnan får uppleva under och efter promenaden övervinner ALLT!

HEJJA HEJJA HEJJA!

2 kommentarer:

 1. eller hur!!! dygnet har faktiskt 24 timmar och man jobbar normalt bara 8 av dem! om man säger att man sover 8 så har man ju lätt sumerat 8 kvar att sätta sprätt på! =) nog kan man hitta 30-60 minuter nånstans för att röra på sig! =)

  SvaraRadera
 2. Ja, det handlar ju egentligen om att PRIORITERA !! (som vi så många gånger konstanterat tidigare!!hihi)
  Men visst är det svårt att prioritera rätt till en början ?? Ja, det kan jag ju faktiskt hålla med om, men då man börjar prioritera motionen och sig själv genom den - ja, då finns det inget härligare !!!
  Som du säger: 30-60 min kan man nog sätta sprätt på!!
  Tjingeling!

  SvaraRadera