Mumsich!!
Gjorde Vikingabiffar till middag:
1 kg Älgfärs
Riven Västerbottenost (1-2dl)
1 hackad gul lök
2-3 dl grädde
4 ägg
salt
berberi-krydda från Afrika (på riktigt ;-)
Låt stå i kylen över natten, eller från morgon.
Platta ihop till biffar, stek lite lätt på varje sida så de får en fin yta.
Häll på vatten i slutet + en köttbuljong, som får "smälta".
In i ugn med hela fadderullan, typ 200*C, i ca 10-15 minuter.
Vänd på steken (haha) efter halva tiden.
*******
Skala och slanta morötter.
Lägg mycket smör i en liten gryta, häll dit lite dill, och skär ner 2 vitlöksklyftor.
Dit med alla morotsslantar, typ fulla grytan.
Stek och rör om under tiden.
Ta från plattan när de är som du vill ha dem; hårda, halvhårda, halvmjuka eller supermjuka ;-)
*******
Ädelostsås
Skitenkel!!
Stek en hackad lök i smör.
Lägg dit hönsbuljong som får smälta ner.
Häll dit 4-5 dl grädde, och låt koka upp.
När de kokar häller du dit 140 g Ädelost (den fullfeta) (som du smulat/tärnat i förväg) som får smälta in i gräddsåsen. Klart!
***
Ät å njut =)
Vilken fin blogg du har :D Ha en fin kväll!
SvaraRadera