Lic. Kostrådgivare med inriktning mot LCHF, Dipl. GI-Coach, Friskvårdskonsulent och Friskvårdsrådgivare och examinerad Redovisningsekonom. En blogg som handlar om Hälsa; en blandning av LCHF och GI + recept & Träning och mycket, mycket mer! Häng på vettja ;-)
torsdag, februari 24, 2011
Fläskfilé med Ädelostsås och stekta päronklyftor med valnötter + Broccoli- och blomkålsgratäng
Här kommer receptet =)
600 g Fläskfilé
3 msk smör
salt och svartpeppar
1 lök
1 hönsbuljongtärning
1 dl vispgrädde
140 g ädelost
2 fasta päron
1 dl valnötter
Sätt ugnen på 150*C
Skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor.
Bryn köttskivorna i smöret, krydda med salt och peppar.
Lägg köttet i en ugnssäker form, sätt formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 72*C.
Skala och finhacka löken.
Fräs löken i 1 msk smör, smula ner hönsbuljongen och grädden; koka sakta ca 10 minuter.
Skär osten i tärningar och vispa ner i såsen.
Mixa såsen så den blir slät.
Skala, kärna ur och skär päronen i klyftor, stek dem i smör ca 2-3 minuter.
Lägg i valnötterna i slutet.
Servera fläskfilén med ädelostsås, päron och valnötter på det; och gärna en hemmagjord broccoli- och blomkålsgratäng till det, så blir det supersmarrigt =)
Lev å må!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar