måndag, juni 01, 2009

Marrängtårta med mandariner och kakao

Den här tårtan funkar i alla lägen! Går snabbt att göra och är fruktansvärt god!

Marrängen:
3 dl blandade malda nötter/mandlar
lite sötningsmedel, om man vill. Jag brukar skippa det.
3 äggvitor

Värm ugnen till 150*C.
Mal nötterna och blanda dem med sötningsmedel. Vispa äggvitorna till ett riktigt hårt skul och vänd försiktigt ned i nötblandningen.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper, så det blir en stor rektangel.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter, eller tills den fått fin färg och blivit "marräng-ig".
När marrängen är klar tar du ut den, delar den på mitten så du får två bottnar, och sen lossar du bägge bottnarna omedelbart med en vass kniv, så att de inte kletar fast i plåtpapperet.
Låt svalna.

Fyllning:
5 dl vispgrädde
2 msk kakao
2 mandariner (ibland har jag använt hallon istället. Jordgubbar borde funka!)

Vispa grädden till ett skum. Lägg samman bottnarna med vispad grädde emellan.
Spritsa resten av grädden över tårtan och garnera med madrainerna/hallonen/jordgubbarna. Pudra över kakao.

Med bären blir det en god och fräsch sommartårta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar